Om oss

Marigold of Sweden

-Oliveoil

-Beeswax

-Marigold

V

 

Suzanne Karlsson heter jag och det är jag som både tillverkar och säljer Marigold of Sweden.

 

Jag hade problem med min hy som alltid var torr, röd och fnasig.  Av en äldre kvinna, hon var över åttio år men såg ut att vara högst sextio, fick jag tipset att använda mig av olivolja. Jag gjorde det och det hjälpte mig nästan direkt, men det var ganska kladdigt att hålla på med.

 

På en marknad fick jag sedan prova en kräm som var gjord på ringblommor och jag fick ringblommans goda egenskaper beskriven för mig. Nyfiken som jag är började jag att leta recept på hemmagjorda krämer och fann ut hur jag kunde göra min egen ringblomskräm. I de flesta recept stod det att man skulle använda rapsolja men jag som redan fastnat för olivoljans goda egenskaper, ville naturligtvis hålla mig till den. Nu återstod det att få rätt konsistens på krämen och jag visste sedan gammalt att bivax har en läkande effekt och därför ville jag använda mig av just det.

 

De första åren gjorde jag inte mer än vad som gick åt till familjen. Flera vänner frågade hur jag fått så fin hy, så jag började tillverka lite extra kräm för att kunna ge bort till mina nära vänner. Sommaren 2018 bestämde jag mig för att börja sälja denna fantastiska salva, fler än jag och mina närmaste vänner borde få ta del av den läkande rena naturen, serverad i burk.

 

Vägen var lång för att få salvan färdig för kvalitetskontroll och anmälan till CPNC registret i EU. Först fick jag bygga ett tillverkningskök som uppfyller alla krav som ställs av Läkemedelsverket, tillverka en sats som skickades på analys till en Kemist som säkerhetsgodkände denna och till sist skapa en etikett som levde upp till Livsmedelsverkets krav. Nu har jag en produkt som  är färdig att säljas.

 

Ringblommorna odlar jag på egen obesprutad mark, plockar dem för hand på morgonen i solsken och skiljer kronbladen från de övriga delarna. Kronbladen får sedan torka till innan jag låter dem dra i extra Virgin olivolja. Efter en vecka är oljan färdig att silas och bivaxet tillsätts. Krämen hälls upp i små glasburkar, vill absolut inte använda plast, och märkningen sätts på. All försäljning sker direkt på gården eller via återförsäljare runt om i Europa.

 

Om ni vill köpa en burk, tag kontakt med din närmaste hälsokostbutik och be dem ta in Marigold of Sweden i sitt sortiment.

 

CONTACT US

Suzanne Karlsson

Odensjö Hagalund 1

            SE 342 55 Grimslöv

info @marigoldofsweden.se

Tfn +46 76 254 32 30

FOLLOW US


Follow us to find out new resellers in Europe. Marigold of Sweden is expening every week. 

© All Rights Reserved